*work in progress*
27 meter is mijn voordeur van de Albert Heijn vandaan. Ik ben trouwe klant en ken het vaste personeel. Noemi is één van hen. Ze valt op door haar postuur, maar ook door haar hartelijkheid, haar lach en openheid. Tijdens al die winkelrondes signaleerde ik een wisseling in haar haardracht. Gemiddeld zo elke 2 weken. Vlechten, kroes, gestyled, een kleurtje of krullen. 'Haar' werd een gespreksopener. Wat ze nu weer had, of wat het volgende zou worden. En zo zei ik op een dag: 'Kom eens langs, dan maak ik een mooie foto'. En daar begon het. 
In ... werd ze geboren op Curacao. Meermalen bracht ze met haar familie een bezoek in Nederland en op haar 17e maakte ze de keus om op eigen benen te staan en in haar eentje 'voorgoed' naar Nederland te komen om rechten te studeren. Momenteel zit ze in het laatste jaar HBO en het 2e jaar universitair recht.  Haar financien verdient ze met werkzaamheden in de AH en onlangs maakte ze promotie van kassamedewerker naar servicebalie. Haar dagritme bestaat uit slapen, studeren en school. Af en toe spreekt ze af met vrienden en op zaterdag maakt ze haar huis schoon.
Wat ze wil bereiken in haar leven? Een betere toekomst voor de Caribean met minder corruptie en minder schulden. Een plan heeft ze al klaar en aan visie geen gebrek. Deze meid staat als alles volgens plan loopt over een aantal jaren voor de speaker in de VN. 
In dit project volg ik Noemi, in haar reis van AH naar VN.
Back to Top